Hozzávalók:
500 g tehéntúró100 g búzadara
2 db tojás
50 g margarin
30 ml tejföl
3 cs vaníliás cukor
citromhéj
só
citromhéj
só
Elkészítés módja:
A túrót összedolgozzuk a búzadarával, a tojássárgájával, a margarinnal, 2 cs. vaníliás cukorral, kevés sóval és az alaposan megmosott citrom reszelt héjával.
Hozzákeverjük a kemény habbá vert fehérjét, és fél órát hűtőszekrényben állni hagyjuk.
A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, bő, forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük. Miután feljöttek a víz tetejére, 3-5 percig főzzük és leszűrjük.
A tejfölt felmelegítjük és 1 cs. vaníliás cukorral elkeverjük és meglocsoljuk vele a gombócokat.
No comments:
Post a Comment